lauantai 14. joulukuuta 2013

Monenlaisia sisätöitä

Viikolla 49 rakennuksellamme tehtiin töitä kahdessa vuorossa joka päivä. Päiväaikaan timpurit ja sähkömies tekivät oman vuoronsa ja me jatkoimme töitä iltavuorossa.

Leivinuuni sai tasoitteen pintaan ja on nyt tuhkaluukkujen asennusta ja antiikkilaastipinnoitetta vaille valmis. Toinen timpureista jatkoi hirsipanelointeja sekä levytyksiä.

Päädyimme laittamaan keittiön ja kodinhoitohuoneen kalustekoolaukseen Ekovillalevyt. Lisäeristystä ei energiavaatimusten mukaan olisi tarvittu, sillä talomme valmistuu 243 mm paksusta hirrestä, joka jo sinällään on riittävän eristävä. Koska kalustekoolaus oli joka tapauksessa tehtävä ja villoille jäi näin ollen oivallinen tila, päädyimme tekemään lisäeristyksen kalustekoolauksen alalle, sillä lisäeristyksestä ei haittaakaan ole: Seinä on eristetyltä osalta lämpimämpi, mutta edelleen kuitenkin hengittävä

Isännän iltavuoron tulosta: keittön kalustekoolauksen eristeet.

Seuraavana päivänä seinä olikin jo paneloitu...

Kosteiden tilojen vesieristyksiin meni pari päivää kahden käsittelyn (ja kuivamisen) vuoksi.

Pesuhuone vesieristettynä.

Vesieristeiden kuivettua pesu- ja kylpyhuoneen seinät saivat laattapinnan. Valitsimme seiniin isot laatat, joten laatoitus sujui nopeasti. Ison pesuhuoneen laatoitus sujui suunnitelmien mukaan ilman ongelmia ja lopputuloskin oli toivotunlainen.

Pesuhuoneen seinien laatoitusta.

Pienemmän kylpyhuoneen takaseinä tuli tummanharmaista laatoista. Laattojen asentamisen jälkeen huomasimme, että kaksi laattaa ovat viallisia, sillä valo heijastuu niistä eri tavalla. Laatoissa ei ole läheltä katsottuna mitään eroa eikä eroa huomaa kaikista suunnista. Jos valo kuitenkin tulee suoraan takaseinää kohti tai ylhäältä, kaksi laattaa näyttää huomattavasti muita tummemmilta, mattapintaisilta.

Olemme olleet yhteydessä liikkeeseen, josta laatat ostimme, ja asiaa selvitellään. Kaikki laatat olivat samaa valmistuserää ja laattojen piti olla tasalaatuisia I-laadun tuotteita, joten yllätys (lue: pettymys) oli melkoinen. Ja tietenkin vialliset laatat ovat takaseinän keskellä ja aika ylhäällä, joten ne eivät tule kalusteiden taaksekaan... Huonolla tuurilla koko kylpyhuoneen laatoitus ja vesieristys joudutaan tekemään uudelleen, sillä laattoja tuskin saa poistettua vesieristyksen rikkoutumatta. Odottelemme nyt vastausta laattakaupasta parasta toivoen ja pahinta peläten.


Pieni kylpyhuone.

Vialliset laatat.

Saunan kattoon on laitettu eristeet ja alumiinipaperi. Saunan katto ja seinät on myös koolattu.

Sauna

Ja viimeinkin kaivattuja ulkokuvia! Harvoin ehdimme valoisan aikaan tontille, mutta menneenä viikonloppuna oli päiväaikaan kamera mukana, joten saimme kuvia ulkoapäin. Talon ilme on muuttunut myös ulkoa hieman, kun ikkunapellit sekä savupiippujen pellit ja hatut asennettiin paikoilleen. Pellit tilasimme paikallisesta alan yrityksestä, Ylämyllyn Pelti ja Ilmastointi -liikkeestä.

Kuistin ja keittiön ikkunat ikkunapelteineen.

Savupiiput pellitettynä ja hatutettuina.

2 kommenttia:

  1. No onpas kurja tuo laattahomma! :/ Toivottavasti selviää pian ja saatte asiaankuuluvan korvauksen! Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No harmittaahan tuo, ylimääräistä päänvaivaa, harmia ja työtä. Toivottavasti maahantuoja ottaa pian kantaa asiaan, jotta tiedetään kuinka asian kanssa edetään. /Hanna

      Poista